اسپیکو پدیده ای نو در تکنولوژی سیالات New Phenomenon in Fluid Technology

Spico-Logo

استاندارد اروپایی محیط زیست

دستور العمل استاندارد زیست محیط EU/2009/125

استاندارد EU/2009/125 چیست؟

هدف اصلی اتحادیه اروپا از ارائه و تصویب استاندارد زیست محیطی EU/2009/125,کاهش تخریب محیط زیست و افزایش توسعه پایدار در جهان می باشد.این راهبرد هم به نوعی تضمین کننده مصرف بهینه انرژی است و هم راه کار های جهت نیل به گسترش پایدار جهانی می باشد. امروزه قوانین مندرج در استاندارد زیست محیطی اروپا از صرف مصرف بهینه انرژی فراتر رفته و غرامت ها و تاثیر مخرب تولیدات و محصولات کارخانجات بر چرخه حیات نیز در بر گرفته است.

با رعایت این قوانین, مشتریان و مصرف کنندگان, اعم از کاربران حرفه ای یا افراد معمولی اجتماع نه تنها از تولیدات با کیفیت بهتر و محیط زیست سالمتر بهره مند می شوند , بلکه با بهینه سازی مصرف منابع طبیعی از مزیت اقتصادی نیز بر خوردار میگردد.

فعالیت تمام کارخانجات و تولید کنندگان صنعتی باید حول چهار چوب نگرش کلی تعریف شده در متن استاندارد بوده و هدف اصلی آنها صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش تاثیر منفی و مخرب تولیدات خود برمحیط زیست  باشد.

رعایت مفاد استاندارد بر عهده چه کسانی است؟

رعایت مفاد استاندارد زیست محیطی اروپا بر عهده تولید کنندگان و وارد کنندگان بوده و دلالان و کاربران نقشی ندارند . فعالیت کارخانجات باید در راستای کاهش تاثیر منفی محصولات خود بر محیط زیست صورت پذیرد.در صورت عدم رعایت قوانین از طرف کارخانه سازنده , شخص وارد کننده بایستی مسئولیت انجام اقدامات لازم جهت اخذ تاییدیه و صلاحیت نامه فنی مبنی بر مطابقت محصول با قوانین مندرج در استاندارد اروپا را قبول کند.

چه تولیداتی مشمول رعایت استاندارد زیست محیطی اروپا میشوند؟

فهرست انواع تولیدات مشمول رعایت قوانین زیست محیطی بسیار گسترده میباشد اما در دنیای الکترو پمپ ها شامل موارد زیر می شود:

  • الکترو موتور های یکپارچه بدون واسطه,سیرکولاتور های روتوری مرطوب که در سیستم های گرمایشی مورد استفاده قرار می گیرند.برخی از انواع پمپ های سانترفیوژ.
  • الکترو موتور های بدون واسطه , موتور هایی با توان 0.75 تا 375 کیلو وات , 3 فاز در مدل های 2,4و6 قطبی می باشد.موتور های شناور با ولتاژ مصرفی تا 1000 ولت و طراحی شده در حالت کارکرد مداوم.

در میان محصولات تولید کننده های معتبر ایتالیایی باید به پمپ های سانترفیوژر و یا پمپ های شناور و مصارف عمومی خود مکش , پمپ های تک و پمپ های عمودی و پمپ های خطی اشاره کرد.در زمینه سرکولاتور ها ی جامع و یا روتور مرطوب که در سیستمهای گرمایشی و تهویه مطبوع با حداکثر توان 2500 وات کاربرد دارند اشاره کرد استاندارد اروپا توانست در سال 2012 به واسطه معرفی شاخص نشان دهنده حد اقل مصرف انرژی مصوبه شماره 547/2012 را نیز در آیین نامه خود بگنجاند. شاخص حداقل مصرف انرژی در پمپ هایی که با نیروی محوری کار میکنندو همچنین پمپ های خطی عمودی چند مرحله ای و شناور ها کاربرد دارند.

شاخص صرفه جویی در مصرف انرژی برای الکترذو پمپ ها به سه گروه IE1,IE2,IE3 تقسیم می شوند این 3 گروه که توسط اتحادیه اروپا در متن استاندارد تعریف شده اند جایگزین شاخص های قدیمی Eff,Eff,Effمیباشند که در این میان شاخص Eff که نشانگر کمترین حد مصرف انرژی بود دیگر قابل استفاده نیست.شاخص Eff برابر با شاخص  جدید IE1 بوده که از سال 2011 منسوخ گردیده است .شاخص Eff1 نیز برابر با شاخص جدید IE2 بوده که از قدیمیترین شاخص های تعریف شده می باشد.از تاریخ 16/6/2011 تا 1/1/2015 تمامی موتور ها باید با رعایت شاخص IE2 طراحی و ساخته می شدند و تنها به این گروه از موتور ها مجوز ساخت داده میشد(که از 27 ژوئن سال 2014موتور هایی که جهت کاربردی خاص طراحی می شدند نیز مشمول این قانون قرار گرفتند).

از ابتدای سال 2015 تمامی الکترو موتور های اینورتر دار با توان 0.75 تا 5.5Kw مشمول این قانون قرار خواهند گرفت.جدول استاندارد نشان دهنده مدت زمان لازم برای پمپ های سیرکوله با روتور مرطوب جهت گرمایش نسبت به استاندارد های قبلی آسانتر شده است.مقدار مصرف انرژی تولیدات بر اساس شاخص مصرف انرژی EEI محاسبه می شود که هر چه مقدار مصرف پایین تر از شاخص باشد میزان صرفه جویی دستگاه در مصرف انرژی بیشتر است.از ابتدای سال 2013 استاندارد اروپا در قبال پمپ های سیرکولاتور موجود در بازار که شاخص مصرف انرژی آنها EE2>0.27 و یا پایین تر نبوده است هیچ گونه مسئولیتی قبول نکرده است.از سال 2015 مقدار این شاخص به EE3>0.23وپایین تر تنزل پیدا کرده است .

با تصویب دستور العمل شماره 547 در سال 2012توسط پارلمان اروپا مبنی بر شاخص کمترین مقدار مصرف انرژی MEI و گنجاندن این تبصره در متن استاندارد برخی از پمپ های سانترفیوژر که جهت کاربرد های خاص طراحی شده و یا در سیستمهای بوستری قابل استفاده می باشند مشمول این قانون قرار گرفته اند. هر چه مقدار شاخص MEI بیشتر باشد بیانگر آن است که سایز پمپ با توجه به عملکرد آن مناسبتر بوده و مقدار مصرف انرژی محصول در طول سال بیشتر میباشد . در متن استاندارد هیچ گونه حدی برای شاخص MEI قائل نشده اند و تنها بر اساس ویژگی های فنی و فیزیکی محصول تعریف میشود.

از ابتدای سال 2013مقدار شاخص MEI برای تمام پمپ های مشمول بیشتر یا برابر با MEI>0.10 تعریف شده که در سال 2015 این مقدار به بیشتر یا برابر با MEI>0.40 تغییر کرد .

تولید کنندگان معتبر ایتالیایی و استاندارد زیست محیطی اروپا 

برخی از اقدامات صورت گرفته در این کارخانه در جهت همسان سازی محصولات با مفاد استاندارد زیست محیطی اروپا و اعتماد سازی در این راستا به شرح زیر می باشد:

طراحی و ساخت تمامی انواع سیرکولاتورهای روتور مرطوب مطابق با استاندارد های مورد نیاز از سال 2015 میباشد.(EEI<0.23)

  • سیرکولاتور های خانگی (EVOSTA-EVOTRON)
  • سیرکولاتور برای مصارف و مکانهای کوچک(EVOPLUS SMALL)
  • سیرکولاتور برای مصارف و مکانهای بزرگ(EVOPLUS&BPHE)

از سال 2011 به بعد تمام موتور های سه فاز و در نتیجه پمپ های وابسته به این دسته از موتور ها طبق شاخص مصرف انرژی IE2 طراحی و ساخته شده اند از ابتدای سال 2015 نیز تمام موتور های 3 فاز با توان 705-375Kw مطابق با شاخص مصرف انرژی IE3به بازار عرضه گشته است.

  • انواع پمپ های مدل (KDN-NKM-G/NKP-G)
  • پمپ های عمودی مدل NKV
  • پمپ هی خطی مدل(CM-CP-DCM-DCP)
  • پمپ های سری K
  • پمپ های استخری  EUROPRO
  • بوستر پمپ ها

تمامی پمپ های محوری و پمپ های خطی و شناور و پمپ های عمودی چند مرحله ای DAB مظابق با مقدار شاخص مصرف انرژی MEI>0.40 که در سال 2015 مورد تصویب پارلمان اروپا قرار گرفت طراحی و ساخته میشوند.

  • پمپ های محوری با ساپورت  ESOB
  • انواع پمپ ها با نیروی محوری افقی از قبیل NKM-G/NKP-KC-KVC
  • پمپ ها دارای نیروی محوری خطی از قبیل KLM-KLP
  • پمپ های عمودی چند مرحله ای KVC-KVCX
  • شناور های چند مرحله ای (شناور های S4 چهار اینچ و S6 شش اینچ)

آیا میتوان پس از سال 2015 به تولید پمپ های دارای موتوری با شاخص IE2 با توان 7.5 Kw یا بیشتر ادامه داد؟

طبق استاندارد اروپا از ابتدای سال 2015 فقط پمپ هایی که دارای موتور هایی با شاخص IE3 باشند و یا موتور های اینورتر دار مطابق با شاخص IE2 میتوان به بازار عرضه گردند در غیر اینصورت فقط میتوانند در بازار هایی غیر از اتحادیه اروپا عرضه شوند.

آیا میتوان پس از سال 2015 اقدام به تولید پمپ هایی با شاخص استاندارد مصرف انرژی کمتر از 0.4(MEI<0.4)ادامه داد؟

از ابتدای سال 2015 مقدار استاندارد شاخص MEI کاهش پیدا کرد و پمپ هایی که دارای مقدار شاخص کمتر از حد تایین شده (MEI<0.4) باشند مجوز ورود به بازار را نخواهند داشت اگر چه رعایت شاخص مذکور فقط مختص به مدل های قابل عرضه در بازار اروپا میباشد اما تولید کنندگان معتبر ایتالیایی در طراحی و ساخت تمامی مدل ها ی محصولات خود شاخص استاندارد MEI را رعایت کرده و حتی در صدد تولید محصولاتی با مصرف کمتر نیز میباشد.

آیا فروشنده میتواند بعد از سال 2015 به فروش پمپ هایی که دارای موتوری با شاخص استاندارد IE2 بوده و قبل از سال 2015 خریداری نموده است ادامه دهد ؟

استاندارد اروپا عطف به ما سبق نمیکند و فروشندگان میتوانند پمپ هایی که از سالهای قبل خرید کرده اند را بفروشند

نحوه تشخیص مطابقت محصول با استاندارد اروپا در حین خرید چکونه می باشد؟

جهت تشخیص اینکه آیا محصول خریداری شده طبق استاندارد زیست محیطی اروپا ساخته شده یا خیر باید به دفترچه راهنما فنی و یا پلاک شناسایی محصول مراجعه کرد.

چگونه میتوان مقدار مصرف انرژی و یا میزان صرفه جویی در مصرف انرژی را بین دو محصول مقایسه کرد؟

جهت مقایسه مصرف انرژی بین دو سیر کولاتور روتور مرطوب به شاخص مصرف انرژی دو محصول مراجعه کنید.بدین ترتیب که هر چه مقدار شاخص استاندارد EEI کمتر باشد مقدار مصرف انرژی دستگاه پایین تر میباشد از سال 2013 تمام سیرکولاتور های ساخته شده در کارخانه معتبر دارای (EEI<0.23)میباشند . جهت آگاهی از مصرف هیدرولیکی پمپ در صورت پمپاژ آب صاف به شاخص استاندارد MEI محصول مراجعه فرمایید. بر خلاف شاخص EEI هر چه مقدار شاخص MEI بیشتر باشد مصرف هیدرولیکی پمپ بیشتر است.

پیمایش به بالا